Novi Sad
12.12.2011.
10:26
Od početka godine u našem gradu evidentirano je 300 građana koji su, iako su platili, oštećeni neizgradnjom ili duplom prodajom nekretnina.
  • Adice

    13.12.2011 13:09
    ima tu jedan kod mene na adicama koji "kuću" tj. zgradu zida već 5. godinu. prvo je bila kuća sa stanovima od po 200 m2, pa je dobio zabranu posto je sve na divlje radio. kršio je sve moguce zakone i propise. e, onda je prepametna vlast i dulić sve to legalizovala (kao i ribnjake, kamenjare,nadogradnje...) i sad će tu da bude ko zna koliko "stambenih jedinica" koje će se knjiže 1/1 (ma šta god to bilo). ni parkinga, ni drveta, ni kanalizacije.neka je tim stanarima Bog u pomoći. a možda ga neko i utepa da ne laže ljude i državu više.
  • 12.12.2011 23:15
    Dok drustvo ne hapsi kriminalce, lopove i prevarante nista se nece pomeriti u ovoj zemlji.
    Razlog zbog koga se ptotivila Nemacka pre neki dan je bas taj, veliki procenat korupcije i kriminala je prisutan u Srbiji i zato ne idemo napred.
    Samo se donose zakoni koji se ne sprovode u praksi.

    A verzija za nas u Srbiji od nase ekipe je kako je to sve zbog Kosova. Da kako dane
  • Nsadista

    12.12.2011 13:15
    x
    Kakva zemlja, takvi i investitori
  • Nebojša Novi Sad

    12.12.2011 12:44
    Zakone prave nepismeni
    Zakone bi trebalo da rade ljudi sa iskustvom, a ne partijski pajaci bez dana radnog staža.
    Evo primer kako se radi sada kada su rekli da neće biti više prevara. Investior ide sa kupcem u sud da overi ugovor na primer 50m2, prvi sprat A1. Isti taj stan u drugom ugovoru je definisan kao recimo c5 i ima 49,8 m2. Kompjuter ne razaznaje ove stanove kao iste iako se radi o istom stanu.
    Problem je što pajaci nisu napravili zakonsku obavezu investitora da dostavi za svaki ulaz i zgradu broj stanova po spratovima, njihove oznake i kvadrature i onda se softverski lako prepoznaje ako se pojavi veći broj stanova na nekom spratu ili zgradi ili ako odstupaju od predate dokumentacije.
    Priznaćete prosto rešenje, ali treba malo mozga da se uključi i iskustva naravno.
    Valjda ovo čita neko nadležan.
    A kada nema unakrsnog ispitivanja imovine i prihoda, onda se ne može očekivati ni da inspektori glume kupce.
    A i tu bi trebala stimulacija, plata 3% od otkrivene prevare, utaje poreza.
  • The Lalosh

    12.12.2011 12:33
    a gde je tu zaštita građana?
    Znači ako hoću da kupim stan (ako mi pare padnu sa neba al ajde hipotetički...) ja moram da budem pravnik, građevinac, policajac detektiv, premazan i namazan da me neko ne prevesla?

    Ne daj bože da se desi, odoše pare, a ako imaš da ti je još nešto ostalo, ode na sud koji traje godinama sa neizvesnim rešenjem.

    Pa fala ti zemljo S(v)rbijo!

    I onda se pitaju zašto smo među najgorima sa korupcijom... baš čudno?!
  • LaLa

    12.12.2011 12:22
    GARANCIJA BANKE
    Jedina sigurnost pre uplate ugoverenog iznosa je da vam ‚‚investitor,prodavac ili ma koji posrenik ‚‚ izda garanciju njegove poslovne banke koja glasi na Vaše ime, važnosti do ugovorenog roka uselenja i kupoprodajnog iznosa. Ukoliko druga strana ne ispuni ugovorene obaveze Vama će banka vratiti u garanciji naznačen iznos.Investitori-prodavci neće to da praktikuju jer banke naplaćuju izdavanje takve garancije a lošim firmama bez ikakve imovine ni ne daju. U tom slučaju Vi od banke dobijate Vaš novac a banka potom potražuje od investitora.
  • Peca

    12.12.2011 11:51
    Projekat, odobrenje, ugovor ?????
    Sva ta dokumenta dobiju od GRADSKIH VLASTI po nekim uslovima i bez finansiskog obezbedjenja. Onda prodaju u izgradnji, zavrse objekat kako tako, ali ne isplate komunalije i ne plate prikljucke.Onda gradski oci MUCE stanare da izmire obaveze investitora po ugovoru koji su sami zakljucili sa tim investitorima i tako im omogucili da varaju.Ovako postavljeno se po meni ne zove prevara investitora nego organizovani kriminal.
  • mikiNS

    12.12.2011 11:19
    nejasno
    Nije mi jasno zasto ne napisete koji su to prevaranti, imenom i prezimenom.
    Pokriju se oni papiroloski...a za nevericu je to sto onog Babica nisu uhvatili godinama, iako je ostetio ljude za milione, jer ga nisu mogli neci???A on covek sedeo po Novosadskim kaficima stalno...
  • Nizina

    12.12.2011 10:51
    A preventiva?
    A da možda inspekcija počne malo preventivno kao "tajni" kupac da ide po oglasima i preventivno sprečava ovakve stvari?

    Nije teško a puno bi značilo, samo administracija se odrodila od kreativnih rešenja ili im možda odgovara?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna